HTML

biobodza

Virtuális kertészkedés helyett olvasd el milyen tényleg kimenni az ültetvénybe, milyen gondjai, örömei vannakgy biokerésznek! És szólj hozzá, Te hogyan csinálnád!?

Friss topikok

  • biopiac: Kedves Edit! Végül én nem használtam ezt az infot és nem is találom... Erről kérdezd meg Kaldenek... (2012.10.27. 11:03) Lekvárosház
  • biopiac: Tényleg finom! Igen, szoktam árulni is :) Szeretnél? (2012.06.05. 22:12) szüret
  • biopiac: A Nyílt nap arra volt jó, hogy 1. Megismertük a helybeli gazdákat, ők is minket. 2. Megértették... (2012.05.29. 10:29) nyílt nap
  • atkakukac: Sziasztok! Remélem a tetvek azóta eltűntek! Hogy sikerült a nyílt nap? (2011.06.18. 23:06) levéltetű
  • atkakukac: Kedves Andiék! Sajnos messze vagyunk, pedig szívesen elmennék a Jún. 3-i bemutatóra. Sok érdeklőd... (2011.05.26. 23:07) rózsaszín fák

Linkblog

fagy

2011.05.26. 23:55 biopiac

 Nos, túlélték a diófák az őzeket. A vadászokkal megismerkedtünk, rendesek voltak, segítettek kerítést húzni, sőt még finom vaddisznópörkölttel is megetettek.

Mivel a dió Alsószentiváni kései fajtájú, tudtuk, hogy hetekkel később fog kihajtani, mint az összes többi diófa. Ez azért jó, mert addig se fagy el. Viszont egy dolog tudni, hogy ez egy kései fajta egy másik  dolog kimenni az ültetvénybe,  amikor már minden zöldell, virágzik, a mi fáink pedig a legkisebb életjelet sem adják... Tamás bíztatott, hogy pont úgy néz ki az ültetvényt, mintha minden fa elpusztult volna...  Talán ne tartsunk még nyílt napot!

Aztán végre kihajtottak, örültünk nagyon.. .egy teljes hétig. Ekkor ugyanis jött egy -2 fokos éjszakai fagy. Ettől a fák felének lefagyott az a kevés levele. 

Most tartunk ott, hogy a fák akármilyen kicsikék is, de már legalább zöldek. 

Úgyhogy most gyorsan megtartjuk a nyílt napot! Azért majd beviszek egy konténeres diófát, hogy milyen az amelyiket sem az őz, sem a fagy nem bántott.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biobodza.blog.hu/api/trackback/id/tr842935600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása